Bescherm je belangrijkste lichaamsdeel tijdens het fietsen

Je weet: regelmatig sporten is belangrijk. Het is niet alleen een probaat middel tegen de overtollige kilootjes, maar het zorgt er ook voor dat je in goede conditie blijft. Met een gezond lijf heb je een betere weerstand tegen allerlei kwaaltjes. Sportief bezig zijn is daarnaast ook goed voor je geest, het is een uitstekend middel om af te rekenen met allerlei soorten van stress. Een van de sporten die populair zijn en bovendien gemakkelijk te doen voor iedereen, is natuurlijk wielrennen.

Met een flinke vaart

Als je regelmatig de fiets pakt om je conditie op te bouwen, dan zul je merken dat je steeds grotere snelheden behaalt. Je beenspieren raken goed getraind, je krijgt ook de zwaarste versnellingen steeds gemakkelijker rondgedraaid. Hogere snelheden zijn prettig, het geeft een kick om de weg zo snel onder je te zien doorglijden. Maar het blijft oppassen geblazen.

Belangrijke bescherming met fietshelmen

Je kunt de mooiste fietsroutes uitstippelen, maar het blijft een gegeven dat niet alle wegen even mooi zijn. Soms heb je te maken met hobbels in de weg, soms met gladheid. Zeker met hogere snelheden brengt dat de nodige risico’s met zich mee. Als wielrenner weet je dat de kans bestaat dat je soms onderuit gaat. Op zo’n moment merk je dat de grond hard is. Om te voorkomen dat je onnodig letsel oploopt is het een goed idee om een goede fietshelm te dragen. Een ruim assortiment aan fietshelmen vind je op sport44.com.